5 tips tegen een verouderende huid

Tips tegen verouderde huid

Datum

Esthetische behandelingen tegen een verouderende huid laten je toe om snel in te grijpen.
Vertraag het verouderingsproces! Bij Skincenters is dat wat we dagelijks doen.

Maar daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om goed voor je huid te zorgen. Hierbij enkele tips voor wie ouder dan 20 à 30 jaar is. De website caring.com geeft een mooi overzicht in dit artikel.

Geef vooreerst je lichaam wat het nodig heeft

Zorg voor voldoende vitamine D. Indien nodig met supplementen. Ook omega-3 en omega-6 (in natuurlijke bronnen zoals olijfolie, vette vis, enz…) helpen tegen een droge huid. Drink ook genoeg water. Voldoende en constante vochtinname (de hele dag door!) is belangrijk. Vermijd industrieel bereide voeding.

Vermijd teveel zon

De zon is een belangrijke bron van Vitamine D. Maar overdrijf niet. UV-stralen zijn een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Bescherm je huid met beschermende crème en vermijd overmatige blootstelling aan zon.

Gebruik een crème met retinoïden

Retinoïden zijn verwant met vitamine A. Ze zijn belangrijk voor de aanmaak van collageen en de celvernieuwing van de huid. Elke dermatoloog erkent het belang van retinoïden.

Onderhoud je dagelijkse huidverzorging

Start de dag met een crème die het nieuwe collageen – dat ’s nachts werd aangemaakt – beschermt. Voor het slapengaan verwijder je best alle make-up, en reinig je je huid. Zo verwijder je alle chemische stoffen die zich uit de lucht neerzetten op je huid. Gebruik een hydraterende nachtcrème met retinoïden. Ververs ook regelmatig je kussensloop.

Probeer eens een behandeling voor huidhernieuwing

Heb je al aan een peeling gedacht ? Of aan dermabrasie ? Voor sommigen biedt fractionele huidvernieuwing uitstekende resultaten. Het stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en vervaagt oneffenheden, vlekken en rimpels. 

Meer artikels