De acne remedie dichterbij dan je denkt!

Acne remedie

Datum

Heb jij last van puistjes en onzuiverheden? Gelukkig bestaat er een acne remedie om hiervan af te komen. We bespreken onze behandeling, maar ook zeker wat je zelf kan doen.

Hoe ontstaat acne?

Vooraleer we focussen op de behandeling van dit huidprobleem, leggen we eerst even uit hoe acne juist ontstaat. In jouw huid zitten kleine ‘gaatjes’, genaamd poriën. Deze kunnen verstopt raken door olie, bacteriën, dode huidcellen en vuil. Jouw huid kan hier op reageren door een puist te vormen. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt, spreken we van acne.

Hoewel deze huidaandoening niet ernstig is, brengt het toch veel ongemakken met zich mee. Het kan pijnlijk zijn, maar zorgt vooral voor emotionele stress. Het kan een invloed hebben op jouw zelfvertrouwen en kan voor blijvende littekens zorgen.

Acne komt het vaakst voor op het gezicht. Toch kan het overal op jouw lichaam ontstaan. De meest voorkomende plaatsen zijn de schouders, rug, borst en nek. Tijdens de pubertijd heeft bijna iedereen wel eens puist. Die gaat meestal vanzelf weer weg, maar in sommige gevallen is de acne blijvend. Heb je veel pijn, littekens of nood aan een zuivere huid? Dan kan je bij Skincenters terecht voor de acne behandeling met radiofrequentie.

Skincenters Acne Behandeling

De behandeling met radiofrequentie voor littekens kunnen we uitvoeren tijdens de acneperiode. De techniek vernietigt de beschadigde vezels en stimuleert de aanmaak van collageen. Dit maakt het litteken soepeler en minder dik. Om dit te realiseren gebruiken we applicators die zijn uitgerust met micronaaldjes. De behandeling gebeurt in 3 tot 6 sessies van telkens 30 tot 60 minuten.

Deze behandeling kunnen we zelfs combineren met andere technologieën, zoals de laser. Meer specifiek, de ND:Yap en de ER:Yag laser. De eerste laser gaat diep in de huid de collageenaanmaak stimuleren. De ER:Yag laser gaat het epidermis doorprikken om zowel de collageenaanmaak als de huidverjonging te stimuleren. Hieronder kan je al een mooi resultaat zien van iemand die bij ons in behandeling is geweest.

acne

Wat kan je zelf doen tegen acne?

Je kan al een aantal dingen zelf doen om jouw acne te verminderen en onder controle te houden. Eén van de belangrijkste tips is om dagelijks jouw gezicht te reinigen. Er zijn hiervoor producten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor acne. Die helpen om vuil en overtollige olie te verwijderen zodat jouw poriën niet verstopt raken. Verder is het ook belangrijk om make-up op waterbasis te gebruiken. Het zou zonde zijn om eerst jouw gezicht te reinigen om er vervolgens een product op oliebasis op te smeren. 

Je zou ervan schrikken hoeveel impact voeding heeft op jouw huid. Je bent letterlijk wat je eet. Als je bijvoorbeeld veel fastfood naar binnen speelt, zal dat resulteren in een zeer vette huid. En waar houdt acne het liefste van? Juist ja, een vette huid. 

Kortom, een gezonde levensstijl en bewuste keuzes in de producten die je gebruikt kunnen je al heel ver brengen. Wil je graag meer informatie over de acne remedie en onze behandeling? Neem dan contact op met 1 van onze skincenters in Antwerpen, Malle, Mechelen of Brussel. 

Meer artikels