De meest gestelde vragen over tattoo removal

Datum

Tattoos worden alsmaar populairder, maar soms heb je nadien spijt van een design of vind je hem gewoon niet meer mooi en kies je ervoor om de tattoo te laten verwijderen. Een laserbehandeling is de meest effectieve methode voor tattoo verwijdering en de Picoplus laser van Lutronic is hiervoor een van de meest geavanceerde lasers. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen rond tattoo verwijdering gebundeld.

1. Hoe werkt de Picoplus laser voor tattoo verwijdering?

De Picoplus laser maakt gebruik van ultrakorte pulsen om de inkt in zo klein mogelijke deeltjes te verbrijzelen. Deze deeltjes worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. De Picoplus laser is in staat om meer kleuren en pigmenten te verwijderen dan andere lasers op de markt, dit maakt de picoplus laser een effectieve laser voor alle soorten tattoos.

2. Hoeveel behandelingen zijn er nodig met een Picoplus laser?

Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en kleur van de tattoo, de diepte van de inkt en het type huid van de patiënt. Over het algemeen zijn er voor een zwarte tattoo een 6tal behandelingen nodig, met tussenpozen van minimum 8 weken tussen elke behandeling.

3. Doet de behandeling pijn?

De Picoplus laser maakt gebruik van een koelsysteem om de huid te koelen en verdoven, waardoor de pijn tot een minimum wordt beperkt. De behandeling blijft uiteraard niet aangenaam, maar het koelsysteem alsook het feit dat de behandeling niet lang duurt, maakt het voor de meeste mensen wel houdbaar.

4. Kan elke tattoo verwijderd worden?

De Picoplus laser kan elke tattoo verwijderen, inclusief tattoos die moeilijk met andere lasers te verwijderen zijn. De Picoplus laser kan zo ook blauwe, groene en rode pigmenten effectief verwijderen in meerdere sessies. Dit zijn de kleuren die vaak moeilijk te verwijderen zijn met andere lasers.

5. Wat zijn de bijwerkingen van een tattoo removal?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, zwelling en blaarvorming op de behandelde plek. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kunnen er littekens ontstaan. Het is belangrijk om de voorgeschreven nazorginstructies op te volgen om de kans op bijwerkingen te verminderen.

6. Hoeveel kost een behandeling voor tattoo verwijdering?

De prijs van een tattoo verwijdering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, kleur, soort en hoeveelheid inkt, etc. De startprijs voor een tattooverwijdering bij Skincenters is €99 per sessie. Tijdens een gratis intakegesprek wordt een plan op maat gemaakt van jouw tattoo en wordt dus ook de prijs aan de hand van de grootte, kleuren, etc bepaald.

7. Kan een tattoo volledig verwijderd worden?

Aan de hand van onze medisch gecertificeerde Picolaser kan een tattoo volledig verwijderd worden zonder littekens. Deze laatste op voorwaarde dat de voorgeschreven nazorg toegepast wordt.

Wil jij graag starten of heb je nog vragen ivm tattoo removal of de manier waarop wij werken? Je kan steeds een GRATIS intake boeken via onderstaande knop.

Meer artikels