Een tattoo verwijderen? Wij bieden een veilige en resultaatgerichte oplossing!

Skincenters tattooverwijdering

Datum

Heb je spijt van één van je tattoos? Misschien is de tekening ondertussen wel vervaagd, of is de betekenis niet langer relevant? Of vind je hem simpelweg gewoon niet meer mooi? We begrijpen maar al te goed dat een tattoo in sommige gevallen een impulsieve beslissing of dat je af en toe vergeet dat een tattoo voor altijd is. Er zijn dus verschillende redenen waarom je je tattoo zou willen laten verwijderen. Maar wij hebben goed nieuws voor jou: bij Skincenters kunnen we je helpen bij een tattooverwijdering.

Hoe werkt een tattooverwijdering bij Skincenters?

Er bestaan tal van salons die behandelingen en middeltjes aanbieden die niet allemaal even effectief zijn. Zo bestaan er zelfs crèmes op de markt die beweren je tattoo volledig te kunnen verwijderen, maar zo gemakkelijk is het helaas niet. De chemische bestanddelen maken je tattoo vaak alleen maar lelijker omdat alleen de kleuren en lijnen wat vervagen. Een echte no-go dus!

Een andere mogelijke optie is je tattoo operatief te laten verwijderen. Dit is vooral een alternatief voor kleinere tattoos (tot en met 2 cm) waarbij de chirurg je plaatselijk verdooft, het stukje wegsnijdt en de huid vervolgens terug aan elkaar hecht. Dit is een snelle manier om je tattoo te verwijderen, maar een groot nadeel is dat je na de operatie een lelijk litteken overhoudt. 

Als professioneel huidverzorgingscentrum kiezen wij voor de meest efficiënte behandeling met een kwaliteitsvol resultaat. Dit zonder schade aan jouw huid.

Onze oplossing: Picolaser

De Picolaser is de nieuwste laser voor het veilig en pijnloos verwijderen van tattoos. Met 4 golflengtes is dit de meest ontwikkelde techniek met zeer korte impulsen en maakt het mogelijk alle kleuren inkt op alle dieptes te verwijderen. 

Wij kiezen voor de Picolaser omdat deze een snelle en veelzijdige oplossing biedt voor het verwijderen van tattoos. Er worden zowel grote als kleine inktpartikels aangepakt in alle soorten kleuren, en door de grootste spotsize kunnen wij eenvoudig diep te werk gaan. Hierdoor zijn er minder en kortere sessies nodig voor een optimaal resultaat zonder littekens en vraagt een kleinere investering van jou.

Bij het laseren van je tattoo worden er snelle lichtpulsen met een zeer hoge energie gericht op je tattoo. Dit licht wordt geabsorbeerd door de inkt, waarna het pigment in de tattoo in kleine deeltjes wordt afgebroken en door het lichaam zelf wordt verwijderd. De laserstraal maakt zodanig kleine gaatjes, waardoor de huid na een behandeling zeer snel zal herstellen. Op deze manier krijg je een mooi resultaat zonder littekens!

DSC_3780_2

Gemiddeld heb je 3 tot 6 sessies nodig, maar dit hangt af van verschillende factoren zoals de kleuren van de inkt en de reactie van je huid op de behandeling. Voor een optimaal resultaat raden we aan om 4 tot 8 weken te wachten tussen elke sessie. Op die manier krijgt je lichaam voldoende tijd om de vrijgekomen inkt op een natuurlijke wijze af te voeren.

Ben je niet zeker hoeveel sessies er nodig zijn voor jouw tattoo? Stuur ons gerust een berichtje en wij helpen je met alle plezier verder. 

Dankzij Skincenters ben je in goede handen voor het verwijderen van jouw tattoo. Elke behandeling van tattoo laseren is afgestemd op jouw situatie. Wij werken daarom enkel met de beste lasers op de markt, waardoor onze specialisten veilig, snel en effectief te werk kunnen gaan. De Picolaser is op vlak van tattooverwijdering het neusje van de zalm en biedt een tal van voordelen: 

  • Ultrasnelle pulsen voor een minimale blootstelling aan warmte
  • Geen littekenvorming
  • Verbluffende resultaten al na slechts één behandeling
  • Pijnloos met snellere herstelling van de huid
  • Verwijdert alle kleuren in minder en kortere sessies

Wat na het laseren?

Meteen na de behandeling treedt er een witte waas op, ook wel ‘laser snow’ genoemd. Dit is normaal en verdwijnt spontaan na 10-20 minuten. Ook kan de huid branderig aanvoelen en is de plek meestal wat rood en gezwollen. Door direct na de behandeling de huid goed te koelen, vermindert de zwelling en branderigheid. 

Vervolgens kunnen er ook blaartjes ontstaan met weefselvocht. Dit willen we natuurlijk absoluut vermijden. Daarom zullen wij telkens na elke behandeling met de Picolaser je huid nabehandeling met het “focused dots” handstuk. Hiermee prikken we microgaatjes onder jouw huid wat zorgt dat warmte uit de huid kan ontsnappen. Dit is erg belangrijk voor het vermijden van blaartjes en littekens, en helpt de huid sneller herstellen. 

Na een laserbehandeling is nazorg erg belangrijk voor een mooi genezingsproces van jouw huid. Er zijn daarom een aantal zaken die jij kunt toepassen nadat je een sessie tattooverwijdering achter de rug hebt gehad. We zetten ze voor jouw op een rijtje:

  • Probeer blootstelling aan de zon te voorkomen. Kies ervoor om de behandelde tattoo af te plakken of gebruik een zonnecrème van minstens spf 30. 
  • Drink voldoende water om de afvalstoffen af te voeren.
  • Houd de huid vettig door middel van vaseline of een andere vette crème.
  • Een coldpack kan helpen om het branderig gevoel of jeuk te verminderen.
  • Prik de blaartjes niet kapot. Deze beschermen de onderliggende huid en kunnen het genezingsproces vertragen. 
Skincenters before-after

Skincenters, jouw huidexpert in België

Skincenters staat voor een professionele aanpak op maat, van intake tot nazorg. Wil je, om welke reden dan ook, je tattoo laten verwijderen? Ons ervaren team helpt je graag! Maak nu een afspraak in één van de Skincenters vestigingen door rechts onderaan op “Maak afspraak” te klikken. Tot snel!

Meer artikels