Wat is acne?

Acne is een ontsteking. Een ontsteking van de talgklieren. Deze ontsteking veroorzaakt mee-eters, puistjes of pukkels. Acne komt vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten, zoals op de rug en het gelaat.

Het komt vooral voor tijdens de pubertijd, acne is dan ook een hormonale aandoening, maar volwassenen kunnen er ook last van hebben. Het is een onschuldige aandoening, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en soms leiden tot onzekerheiden zelfs depressie.

Bij het wegtrekken, zal acne vaak nog lang rode verkleuringen achterlaten. Dit is een teken dat de huid aan het herstellen is. Vaak krijg je dan geen litteken. Littekens ontstaan vooral bij de ernstigste vormen van de aandoening. Ook door het uitknijpen van puistjes kunnen littekens ontstaan. Je beschadigt dan namelijk de huid, en je verergert de ontsteking. Laat puistjes dan ook zoveel mogelijk met rust!

Voortaan is het mogelijk om Acne en acnelittekens zeer efficiënt te behandelen met de allernieuwste esthetische technologieën. Er bestaan echter vele soorten littekens (gepigmenteerde, gedepigmenteerde, diepe, in reliëf, enz.) Voor acnelittekens kan de behandeling zelfs worden uitgevoerd tijdens de acneperiode.

Behandeling

De referentiebehandeling voor littekens is gebaseerd op gefractioneerde radiofrequentie. De techniek bestaat erin de beschadigde vezels te vernietigen en dan de productie van nieuw collageen in het litteken te stimuleren om het litteken soepeler en minder dik te maken. Hiervoor gebruikt men applicators die zijn uitgerust met micronaaldjes om de zones in de diepte te behandelen en de best mogelijke resultaten te waarborgen. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 tot 6 sessies van 30 tot 60 minuten. In tweede instantie kunnen andere technologieën gebruikt worden, zoals de Laser, en meer specifiek een combinatie van een ND:Yap en een ER:Yag laser: De eerste gaan diep vanbinnenin de huid de collageen aanmaak stimuleren terwijl de Erbium laser het epidermis gaat doorprikken om zowel een collageen stimulatie als een huidvernieuwing gaan veroorzaken. Hydrodermabrasie, Intense Pulsed Light (IPL) of TCA peelings kunnen gebruikt worden om de esthetische resultaten nog te verbeteren.

Resultaten

Hier zijn voorbeelden van resultaten die met deze technologieën werden bereikt bij enkele patiënten

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.

Ontdek de skincenters promoties

Geniet van onze promoties tot en met 30 september.