U bent de min of meer werkende, traditionele ontharingsmethoden beu? U weet niet meer wat u moet kiezen? Warme of koude wax? Of toch maar elektrisch? Kies dan voor ontharing met laser. Het principe van laserontharing is eenvoudig: een lichtstraal, met een welbepaalde golflengte, roeit de haartjes met hun wortel uit, door de melanine te vernietigen. 

Behandeling

Bij Skincenters gebruiken we de beste technologie die vandaag op de markt beschikbaar is, de Clarity II laser. Deze bevat een Alexandrite 755nm en een ND-Yag 1064nm golflengte. Dankzij deze 2 golflengtes zijn alle haar- en huidtypes behandelbaar. Het is een single-fiber laser, wat wil zeggen dat deze geen energieverlies heeft en dus tot 45% sterker is dan de klassieke lasers.

Het behandelen gaat tot 5x sneller in vergelijking met een IPL-behandeling door de grotere spotsizes. Tevens is het veiliger doordat de Clarity II over een ingebouwde temperatuurmeting beschikt.

De Clarity II laser verwijdert haar op een efficiënte, snelle en vrijwel pijnloze manier.

Opmerking: de duur en de resultaten van een behandeling kunnen van persoon tot persoon verschillen en zijn dus slechts indicatief.

Voorbereiding en nazorg

Belangrijk om te weten is dat er een langere periode voor het starten met laserontharing, niet meer onthaard mag worden met wax, epilatie & hars. U mag nog scheren tot max. 2 dagen voor de behandeling.
De behandeling kan niet worden uitgevoerd wanneer:

  • U gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank
  • U zwanger bent of borstvoeding geeft

Na de behandeling is er een reactie van de huid mogelijk, waaronder roodheid, lichte zwelling,… Hiervoor maken we bij Skincenters gebruik van een speciaal ontwikkelde crème, Laserat. Deze zorgt voor onmiddelijke verkoeling en een sneller herstel na de behandeling.
Blootstelling aan de zon moet vermeden worden en het aanbrengen van SPF50 is noodzakelijk.

Prijzen

De prijzen per zone kan u terugvinden onder ‘Tarieven’.
Bij Skincenters werken wij steeds met een behandelplan op maat, hierdoor zijn de prijzen pas definitief na afspraak.

Sessies

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren. De haartjes groeien steeds in verschillende fases waardoor meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Met de Clarity II laser zien wij een gemiddelde van 4 tot 6 behandelingen.

Bij Skincenters beschikken we steeds over de laatste nieuwe technologieën. Zo hebben we sinds enige tijd een Single Fiber laser voor laserontharing. Bij een Single Fiber laser, onze Clarity II, is er geen energieverlies en is deze dus tot 45% sterker dan de klassieke lasers zoals diode of IPL. Tevens beschikt de fiber laser over een hoog vermogen en heeft de pulsduur een groot bereik van zeer kort tot lang, waarmee zowel lichte en donkere haren kunnen worden verwijderd. Dankzij de twee golflengtes zijn alle huidtypes behandelbaar. Het behandelen gaat tot 5x sneller in vergelijking met een IPL behandeling door de grotere spotsizes. Tevens is het veiliger doordat de Clarity II over een ingebouwde temperatuurmeting beschikt.

Neen, in België wordt de behandeling niet terugbetaald.

Bij de behandeling maken wij gebruik van koude lucht om het ongemak tot een minimum te beperken. De behandeling wordt doorgaans als niet pijnlijk ervaren.

We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch haar terugkomt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen wel altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. Een jaarlijks onderhoud wordt dan ook aanbevolen.
Tijdens de intake of bij de eerste behandeling worden de te verwachten resultaten besproken.

De behandeling kan uitgevoerd worden in de zomer, maar het is niet aan te raden om vlak voor of na de behandeling te zonnebaden.

Je mag niet waxen of epileren langere tijd voor de behandeling. Scheren mag je wel tot 3 dagen voor de behandeling.

Wij raden aan om nadien Laserat crème te gebruiken om de irritatie te verminderen.

Vanaf je 18de kan je kiezen voor definitieve ontharing. Indien je dit eerder wenst, dan heb je toestemming nodig van een ouder.

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden. De meest voorkomende zones voor definitieve ontharing bij mannen zijn de rug en de borst.

Medische rapporten spreken van een succesvol resultaat wanneer er 80 tot 90% van de haren werd gereduceerd.
Afhankelijk van bepaalde factoren zoals leeftijd, medicatie en hormonen is er dus een onderhoudsbehandeling nodig. De haren die terugkomen zullen nooit meer zo talrijk en zo dik zijn als voor de behandeling. Voor een optimaal resultaat volstaat het om jaarlijks één maal een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Ontdek de skincenters promoties

Geniet van onze promoties tot en met 30 september.