Wat is collageen?

Collageen is de “lijm” die alles samenhoudt, organen en weefsels, de huid natuurlijk ook! Collageen is ons belangrijkste structuureiwit samen met elastine. Collageen is met 70% een van de hoofdbestanddelen van het bindweefsel in de menselijke huid. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen progressief af (met ongeveer 1% per jaar). Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, naarmate dat de huid slapper wordt. Ook externe factoren beïnvloeden de afbraak van collageenvezels in de huid. De zon, roken, maar ook het regelmatig innemen van snelle suikers.

Behandeling

De referentiebehandeling voor huidverstrakking door collageen aanmaak is gebaseerd op gefractioneerde radiofrequentie. De techniek bestaat erin de verzwakte en afgebroken vezels compleet te vernietigen en dan de productie van nieuw collageen in de diepe dermis te stimuleren om je huid een nieuwe jeugd te bieden. Hiervoor gebruiken we bij Skincenters applicators die zijn uitgerust met 50 micronaaldjes om de zones in de diepte te behandelen en de best mogelijke resultaten te waarborgen. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 tot 6 sessies van 30 tot 60 minuten. In tweede instantie kunnen andere technologieën gebruikt worden zoals HIFU(High intensity focused ultrasound) die met de hulp van geluidsgolven van hoge intensiteit gaatjes gaan maken in de diepe dermis, om oude collageen te vernietigen en nieuwe collageen aan te maken. Ook Laser kan gebruikt worden, en meer specifiek een combinatie van een ND:Yap en een ER:Yag laser: De eerste gaat diep vanbinnenin de huid de collageen aanmaak stimuleren terwijl de Erbium laser het epidermis gaat doorprikken om zowel een collageen stimulatie als een huidvernieuwing gaan veroorzaken. Intense Pulsed Light (IPL), Ultrasound, of externe bipolaire radiofrequentie kunnen ook gebruikt worden.

Resultaten

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.

Ontdek de skincenters promoties

Geniet van onze promoties tot en met 30 september.