Wat is een litteken?

“Een litteken is het zichtbare deel van een laesie in de dermis na weefselherstel, na een incisie tijdens een operatie of als gevolg van een letsel…. Littekenweefsel is niet identiek aan het weefsel dat het vervangt en is meestal van inferieure functionele kwaliteit.”

Een litteken kan zeer vervelend zijn, vooral op het gezicht. Voortaan is het mogelijk om deze littekens zeer efficiënt te behandelen met de allernieuwste esthetische technologieën. Er bestaan echter vele soorten littekens (gepigmenteerde, gedepigmenteerde, diepe, in reliëf, enz.) die het gevolg kunnen zijn van een letsel, brandwonden of acne. Voor acnelittekens kan de behandeling zelfs worden overwogen tijdens de acneperiode.

Behandeling

De referentiebehandeling voor littekens te behandelen is gebaseerd op gefractioneerde radiofrequentie. De techniek bestaat erin de beschadigde vezels te vernietigen en dan de productie van nieuw collageen in het litteken te stimuleren om het litteken soepeler en minder dik te maken. Hiervoor gebruikt men applicators die zijn uitgerust met micronaaldjes om de zones in de diepte te behandelen en de best mogelijke resultaten te waarborgen. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 tot 6 sessies van 30 tot 60 minuten. In tweede instantie kunnen andere technologieën gebruikt worden, zoals de Laser, en meer specifiek een combinatie van een ND:Yap en een ER:Yag laser: De eerste gaan diep vanbinnenin de huid de collageen aanmaak stimuleren terwijl de Erbium laser het epidermis gaat doorprikken om zowel een collageen stimulatie als een huidvernieuwing gaan veroorzaken. Hydrodermabrasie, Intense Pulsed Light (IPL) of TCA peelings kunnen gebruikt worden om de esthetische resultaten nog te verbeteren.

Resultaten

Hier zijn voorbeelden van resultaten die met deze technologieën werden bereikt bij enkele patiënten

Acne littekens voor en na een microneedling behandeling

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.

Ontdek de skincenters promoties

Geniet van onze promoties tot en met 30 september.