Lauri Wauters

Lauri Wauters

Wie is dr. Lauri Wauters?

Dr. Lauri Wauters is een Maxillo-faciaal chirurg, gespecialiseerd in esthetische-, orthognatische- en huidkankerchirurgie. Maxillo-faciale chirurgie is het enige medische specialisme waar de focus ligt op het volledige spectrum van het aangezicht.

Mensen laten stralen, vanbinnen en vanbuiten, dat is waar ze naar streeft. Aan de hand van nauwgezette gezichtsanalyse wilt ze zo natuurlijk mogelijk ogende resultaten bereiken. 

Bij dr. Wauters kan je vanaf heden terecht voor verschillende chirurgische en niet-chirurgische ingrepen. De niet-chirurgische ingrepen vinden plaats in Skincenters Malle en Brussel. De chirurgische ingrepen gaan door in haar praktijk in Meise. 

Intake

Niets is zo belangrijk dan dat de patiënten zich op hun gemak voelen. Daarom neemt dr. Lauri Wauters steeds de tijd voor een eerste consult. Door een gesprek aan te gaan wilt ze erachter komen wat de verwachtingen en zorgen zijn van de patiënt. De algemene analyse van het aangezicht is bedoeld om samen optimale resultaten te bekomen.

Niet-chirurgische ingrepen

Niet-chirurgische ingrepen maken deel uit van de esthetische gezichtspraktijk. Dr. Wauters gebruikt deze zowel afzonderlijk als in combinatie met chirurgische ingrepen, afhankelijk wat er nodig is om de beste, meest natuurlijk ogende resultaten te bekomen.

Onze huid krijgt heel wat te verduren naarmate dat we ouder worden. Ze verliest haar jeugdige uitstraling, onder meer door een afname in de stof hyaluronzuur dat door ons lichaam wordt aangemaakt. Het gevolg? Lijntjes en rimpels. 

Dankzij de Belotero fillers kunnen deze tekenen van natuurlijke veroudering worden tegengegaan. Het uitgebreid assortiment biedt hier de oplossing. Rimpels worden opgevuld, het gezichtsvolume wordt hersteld en de huid wordt gerehydrateerd. Al deze producten kunnen op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met een elkaar. Belotero brengt een esthetische oplossing op maat met natuurlijk ogende resultaten.

Het Belotero assortiment:

Belotero® Revive: rehydratatie van de huid voor huidverjonging. Deze behandeling wordt gebruikt voor het gezicht, met name de wangen en kaken.

Belotero® Soft: de zachte oplossing voor correctie van fijne lijntjes en diepe rehydratatie van de huid. De behandeling is geschikt voor fijne lijntjes rond de mond, kraaienpootjesvoorhoofdslijnen en lichte fronslijnen.

Belotero® Balance: de beste keuze voor correctie van matige tot diepe rimpels. De volledige opname door de huid zorgt voor een verbetering van de fronslijnen, neus-lippenplooien, marionetlijnen, lipcontouren en matige lijntjes rond de mond.

Belotero® Intense: de ideale filler voor natuurlijk ogende resultaten. Deze behandeling wordt aangeraden bij neus-lippenplooien, marionetlijnen, lippen en mondhoeken.

Belotero® Volumekrachtig herstel van het gezichtsvolume, waaronder de wangen, kin, kaken, mondhoeken en bij de slapen.

Belotero® Lipsvolle sensuele lippen. De behandeling is speciaal ontworpen voor de lipcontouren en het aanbrengen van volume in de boven- en onderlip.

Collageen geeft onze huid zijn volumeflexibiliteit en veerkracht. Naarmate we ouder worden wordt de natuurlijke collageen van onze huid afgebroken. Hierdoor ontstaan er rimpels en gezichtslijnen. Radiesse zorgt voor een stimulatie in de aanmaak van collageen, waardoor de kwaliteit van de huid wordt geoptimaliseerd en tekenen van ouderdom worden tegengegaan. Deze niet-permanente filler vult het volume op en verzacht diepe rimpels in slechts één behandeling

Het resultaat van deze behandeling kan een jaar of zelfs langer aanhouden. De duur van het effect kan verschillen per persoon en is afhankelijk van de leeftijd, huidtype, indicaties, levensstijl, stofwisseling en het gebied dat is behandeld.

Behandelingsgebieden:

 • Wangen
 • Neuslippen-plooien
 • Marionet-lijnen
 • Kaaklijn en mandibulaire hoek
 • Kin
 • Handen

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren in de huid wordt geblokkeerd, waardoor deze niet meer kunnen aanspannen. De werking van de spieren neemt tijdelijk af.

De injectie van botuline toxine ontspant niet alleen de spieren, maar blokkeert ook de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Dit voorkomt de productie van zweet op plaatsen zoals de oksels. Daarnaast wordt het gebruikt tegen migraines.  Botuline toxine vermindert de spanning in het voorhoofd en het drukkend gevoel in de schedel en ogen.

Behandelingsgebieden:

 • Voorhoofd
 • Wenkbrauwlift
 • Kraaienpootjes
 • Frons
 • Mondhoeken
 • Kin
 • Hals
 • Kaaklijn

Chirurgische ingrepen

 

Deze ingreep is gericht op de verjonging van het ooglid. Tenzij dit een gewenste verandering is, verandert de vorm van het oog niet. De behandeling gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.

Facelift

Als gevolg van ouderdom ontstaan er laksheid en rimpels, verticale verzakking van de vetkussens en verlies in volume van de beenderen. De huidoverschot en verslapping die plaatsvinden, zijn eenvoudig op te lossen met een chirurgische herpositionering.

Dr. Wauters bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Haar eerlijke, deskundige advies zal aangeven of de facelift mogelijk is zonder chirurgie of niet, om zo het meest natuurlijk ogende resultaat te verkrijgen.

De procedure houdt in dat de diepere lagen en vetkussentjes worden gerepositioneerd. Meestal worden de facelift en halslift in één procedure uitgevoerd, maar kan ook afzonderlijk doorgaan. De ingreep gebeurt onder sedatie of algehele anesthesie. 

Veroudering zorgt ervoor dat er in de wenkbrauw een verslapping is, met als gevolg een vermoeid ogend aangezicht. De browlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, sedatie of algehele anesthesie. De behandeling houdt in dat er kleine sneetjes worden gemaakt achter de haarlijn, om zichtbare littekens te voorkomen. Na ondermijning van de weefsels wordt de wenkbrauw gelift en aan het bot vastgemaakt voor blijvende fixatie.  

Per 10 jaar daalt onze bovenlip ongeveer met 1 mm. Het gevolg hiervan is dat de bovenlip zichtbaar dunner wordt, er vindt een onevenwichtigheid in het gezicht plaats en de boventanden worden bedekt tijdens het glimlachen.

De ingreep zorgt dat de jeugdigheid van de bovenlip terugkeert en herstelt de balans van de gelaatstrekken. Er wordt een strook huid en spieren weggehaald onder de neusvleugelen aan de binnenkant van de neus. De spier wordt opgeheven en vastgemaakt aan het bot van de bovenkaak. De chirurgische ingreep kan plaatsvinden onder plaatselijke verdoving of sedatie. Het resultaat is een vollere uitstraling zonder vulling.

Een neuscorrectie is de aangewezen chirurgische aanpak wanneer je niet tevreden bent met je neus of medische problemen hebt, zoals moeite met ademhalen.

Na een zorgvuldige analyse van je anatomie bepaalt dr. Lauri Wauters welke neuscorrectietechniek het best werkt voor jouw lichaam. Dit kan een open- of gesloten benadering zijn. 

Orthognatische chirurgie zorgt voor harmonie in het aangezicht door een aanpassing van de boven- en onderkaak en kin. Een verstoord evenwicht in het gezicht kan ook effect op de gezondheid. Denk hierbij aan problemen bij het kauwen, beschadiging van de gewrichten en vroegtijdig tandverlies.

Lipofilling is slechts een minimaal invasieve techniek waarbij het eigen vetweefsel wordt gebruikt om volume toe te voegen. Het vetweefsel dat wordt weggehaald bij liposuctie wordt gezuiverd en op een andere plaats in het lichaam geïnjecteerd. Niet alleen worden weefsels hierdoor hersteld, maar ook de kwaliteit ervan gaat verbeteren.

Frustratie en verlies van zelfvertrouwen komt vaak voor als het over de oren gaat. Dit kan gaan over flaporen en misvormde oren door gevolg van piercings of traumatisch trekken. Tijdens deze ingreep wordt er een deel van het oorkraakbeen verwijderd of omgevouwen, afhankelijk van het probleem. 

Voel je je onzeker over je gezicht? Wil je de klok graag een paar jaar terugdraaien? Heb je last van medische klachten waar een van onze behandelingen bij kan helpen? Maak dan zeker een afspraak bij dr. Lauri Wauters.

Logo Skincenters Malle Mechelen Brussel Sint-Pieters-Leeuw Antwerpen Deurne

Benieuwd naar onze promoties?