Is laserontharing echt definitief?

Datum

Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Bij Skincenters werken we hiervoor met de Clarity 2 van Lutronic. Dit is een fiber laser waarbij met twee golflengten gewerkt wordt (alexandrite & ndyag) om zo op een veilige manier elk haar-en huidtype te kunnen behandelen. De laser zendt een geconcentreerde lichtstraal uit die wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarfollikels. Hierdoor wordt ook het haarfollikeltje mee vernietigd en kan er op die plaats dus geen nieuwe haargroei meer plaatsvinden.

Is laserontharing echt definitief?

Bij definitieve ontharing worden de haarfollikeltjes van bestaande haren volledig vernietigd en kan er een haarreductie van 80-90% bereikt worden na een bepaald aantal sessies. Gelaserde haren kunnen dus niet meer terugkomen, maar dit wil niet zeggen dat er nooit meer nieuwe haartjes kunnen groeien uit nieuwe follikels. Vaak zijn deze haartjes veel dunner en lichter als de beharing voor de behandeling gestart werd. Je zal dus ook zeker nooit teruggaan naar de oorspronkelijke beharing. 

Om van het blijvende resultaat te kunnen blijven genieten en nieuwe haren te slim af te zijn, raden we aan om 1x per jaar langs te komen voor een onderhoudsbeurt. Zo kunnen de mogelijke nieuwe haartjes ook weer volledig mee verwijderd worden aan de hand van de Clarity 2 laser en kan je weer een jaar verder met je gladde benen, oksels, bikini, etc!

Wil jij graag starten of heb je nog vragen ivm permanente ontharing of de manier waarop wij werken? Je kan steeds een GRATIS intake boeken via onderstaande knop.

Meer artikels