Laserontharing: Diode laser vs Fiber laser

Datum

Laserontharing is een populaire methode om ongewenst haar te verwijderen. Er zijn verschillende soorten lasers beschikbaar, waaronder fiber lasers en diode lasers. Diode lasers werden tot op heden gezien als de “gouden standaard” voor laserontharing, maar de krachtige fiber lasers worden alsmaar populairder. Er zijn dan ook enkele belangrijke verschillen tussen deze twee technologieën. Deze leggen we graag aan jullie uit in onderstaande blog.

Diode VS Fiber

  • Golflengte

Een van de belangrijkste verschillen tussen een fiber laser en een diode laser is de golflengte waarmee gewerkt wordt. Een diode laser gebruikt slechts 1 golflengte (nl 810nm), waar er bij een fiber laser met twee golflengten gewerkt wordt (alexandrite & ndyag). Dit kan voordelen bieden bij het behandelen van diepere haarfollikels en dikke haren, alsook kan elk huidtype beter behandeld worden.

  • Kracht

Een fiber laser is 45% krachtiger dan een diode laser. Dit komt doordat de energie in het toestel zelf wordt opgewekt en niet in het handstuk zoals bij diode lasers. Ook de wattage is hierbij belangrijk, de Clarity 2 fiber laser heeft een vermogen van maar liefst 4800W. Een diode laser heeft gemiddeld een vermogen van 1200W. Je zou denken dat een krachtigere laser minder veilig is, maar niets is minder waar. De korte puls en koelsysteem van een fiber laser zorgen er voor dat de huid zelfs minder opwarmt, en er dus minder kans is op letsels dan bij een diode laser.

  • Comfort

Een fiber laser, zoals de Clarity2, werkt met een kleinere en meer geconcentreerde lichtstraal. Dit zorgt ervoor dat het licht specifiek gericht kan worden op de haarfollikels, waardoor de omliggende huid minder wordt opgewarmd dan bij een diode laser. Dit resulteert in minder pijn en ongemak tijdens de behandeling.

Daarnaast werkt de Clarity2, in tegenstelling tot sommige diode lasers, ook met een koelsysteem. Dit systeem koelt de huid af tijdens de behandeling, wat de pijn vermindert en het comfort van de patiënt verbetert.

Bovendien kan de behandelaar de parameters en dus de intensiteit van de laser ook aanpassen op basis van de huidskleur & specifiek haartype. Hierdoor kan de behandeling nog comfortabeler worden gemaakt voor de patiënt.

  • Ingebouwde temperatuurmeting

De Clarity 2 fiber laser heeft een speciale functie genaamd “real time temperature sensing”. Dit is een sensor die zich in het handstuk van de fiber laser bevindt en constant de temperatuur van de huid meet tijdens de behandeling. Als deze temperatuur te hoog wordt, past de laser de energie automatisch aan zodat de huid niet beschadigd kan worden. De behandeling is hierdoor minder pijnlijk en dus comfortabeler voor de patiënt.

Fiber laser for the win

De fiber laser wint aan populariteit, wij zijn alvast een hele tijd fan van het toestel waarmee we werken. Waarom? Kort samengevat is een fiber laser krachtiger, efficiënter EN tegelijkertijd veiliger en minder pijnlijk voor de patiënt.

Wil jij graag starten of heb je nog vragen ivm laserontharing of de manier waarop wij werken? Je kan steeds een GRATIS intake boeken via onderstaande knop.

Meer informatie rond laserontharing en de verschillende zones vind je op onderstaande pagina:

Meer artikels