Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Een “pigmentvlek” is er in vele vormen en maten. De volgende indicaties kunnen behandeld worden aan de hand van een laserbehandeling en/of medische producten.

  • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Zonneschade
  • Sproeten 
  • Hyperpigmentatie 
  • Vasculaire melasma
  • Naevus van Ota
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie 
  • Café au lait vlek
  • Poikiloderma van Civatte (pigmentatie nek)

Wat biedt Skincenters

Pigmentvlekken laserbehandeling

Voor de verwijdering van pigmentvlekken kiezen wij vaak voor een laserbehandeling met de Picoplus laser van Lutronic. Hierbij gaan we de aanwezige pigmenten elimineren met de laser, de pigmentcel blijft hierbij wel intact (daarom is een goede zonbescherming steeds aangeraden om nieuwe pigmentvlekken te vermijden). De vlek wordt hierna geleidelijk aan verwijderd door het lichaam. Enkele dagen-weken na de behandeling is het mogelijk dat de vlek donkerder wordt, waarna deze weer vervaagt en uiteindelijke verdwijnt.

Er zijn naast een laserbehandeling ook nog andere behandelmogelijkheden afhankelijk van de exacte indicatie, waaronder een chemische peeling of producten.

Vaak wordt er een combinatie van een behandeling en producten voor thuisgebruik aangeraden voor een nog effectiever resultaat.

Voorbereiding en nazorg

Het is belangrijk zon en zonnebank te vermijden zowel 6 weken voor- alsook na de behandeling. We raden ook aan om een zonnecrème te gebruiken met hoge beschermingsfactor.

Na de behandeling kan de pigmentvlek eerst donkerder verkleuren alvorens deze lichter wordt. Je blijft gedurende de herstelperiode best zoveel mogelijk van de huid af.

Prijzen

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

Afhankelijk van de indicatie zijn er één of meerdere sessies nodig. 

Dit wordt steeds besproken tijdens een intakegesprek

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

Prijzen

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een GRATIS intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

Afhankelijk van de indicatie zijn er één of meerdere sessies nodig. 

Dit wordt steeds besproken tijdens een intakegesprek

Before & after pigmentvlekken

FAQ

Wat is de beste behandeling tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen goed behandeld worden door middel van een laserbehandeling met de Picolaser van Lutronic. Ook kan gekozen worden voor een peeling. 

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig voor pigmentvlekken?

Om pigmentvlekken te verwijderen zijn er gemiddeld 1 tot 3 laserbehandelingen nodig. Het aantal behandelingen is mede afhankelijk van de kleur van vlekken alsook het soort vlek. Tijdens het intakegesprek stellen we graag met u een persoonlijk behandelplan op.

Hoe ziet mijn huid eruit na een laserbehandeling?

Na het laseren van pigmentvlek(ken) kan de vlek wat donkerder kleuren, ook kan er een klein korstje opkomen. Belangrijk is om hier vanaf te blijven.

Na enkele dagen zal de vlek weer lichter worden en geleidelijk aan vervagen/verdwijnen.

Kunnen pigmentvlekken terugkomen?

Pigmentvlekken kunnen terugkomen door de invloed van zonlicht. Daarom raden we ook altijd aan om de huid (ook in de winter) in te smeren met een zonnecrème factor 50.