Acne

Acne

Acne behandelen

Acne is een ontsteking van de talgklieren. Deze ontsteking veroorzaakt mee-eters, puistjes of pukkels. Acne komt vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten, zoals op de rug en het gelaat.

Het komt vooral voor tijdens hormonale fases zoals de puberteit, maar ook als volwassene kan je er nog last van hebben. Het is onschuldige, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en soms leiden tot onzekerheden.

Bij extremere vormen van acne blijven er na de genezing soms littekentjes achter. Ook door het uitknijpen van puistjes kunnen littekens ontstaan. Je beschadigt dan namelijk de huid, en je verergert de ontsteking. Laat puistjes dus zoveel mogelijk met rust!

Voortaan is het mogelijk om acne en acne littekens zeer efficiënt te behandelen met de allernieuwste esthetische technologieën. Er bestaan echter vele soorten littekens (gepigmenteerde, gedepigmenteerde, diepe, in reliëf, enz.). Op basis van de exacte indicatie wordt er een behandeling op maat voorzien. 

Wat biedt Skincenters

Wat biedt Skincenters

Behandeling

Acne of acnelittekens kunnen behandeld worden op meerdere manieren. Afhankelijk van verschillende factoren wordt bekeken welke behandeloptie in jouw geval het beste is en wordt hiervoor een plan op maat opgesteld. 

Er kan in de eerste plaats voor geopteerd worden om thuis de huid voor te bereiden aan de hand van de juiste producten.

Hierna wordt bekeken welke behandeling ingezet kan worden. Bij Skincenters wordt bij acne voornamelijk voor de volgende technologieën gekozen:

  • Microneedling
  • Laserbehandeling
  • Healite
  • Hydrodermabrasie

 

Voorbereiding en nazorg

Wanneer gekozen wordt voor een laserbehandeling kan deze niet uitgevoerd worden wanneer u gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank.
Een laserbehandeling mag ook niet uitgevoerd worden tijdens een zwangerschap en/of periode van borstvoeding.

Reacties van de huid zoals gevoeligheid of roodheid zijn normaal. de ernst van de reactie is afhankelijk van het behandeltraject. 

Bij een meer intense behandeling kan ook onze Laserat crème (speciaal ontwikkeld voor na een laserbehandeling) worden ingezet.

Prijzen

Afhankelijk van voor welke behandeling er geopteerd wordt, is de prijs verschillend. 

Onder “Tarieven” vind je de startprijzen terug.

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in één van onze centra.

Sessies

Het aantal sessies is afhankelijk van het behandeltraject waar voor gekozen wordt. 

Dit wordt steeds besproken tijdens een intakegesprek.

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

Resultaten

Benieuwd naar meer resultaten? Bezoek dan onze Instagrampagina →