Acnelittekens

Acnelittekens

Acne littekens verwijderen

Wat is een acnelitteken? “Een acnelitteken is het zichtbare deel van een laesie als gevolg van acne…. Littekenweefsel is niet identiek aan het weefsel dat het vervangt en is meestal van inferieure functionele kwaliteit.”

Acnelittekens kunnen zeer vervelend zijn, vooral op het gezicht. Voortaan is het mogelijk om deze littekens zeer efficiënt te behandelen met de allernieuwste esthetische technologieën. Er bestaan vele soorten acnelittekens (gepigmenteerde, gedepigmenteerde, diepe, in reliëf…) die het gevolg kunnen zijn van acne. Voor acnelittekens kan de behandeling zelfs worden overwogen tijdens de actieve periode.

Wat biedt Skincenters

Wat biedt Skincenters

Behandeling acnelittekens

Acnelittekens kunnen behandeld worden op meerdere manieren en dus aan de hand van verschillende toestellen. Afhankelijk van verschillende factoren wordt bekeken welke behandeloptie in jouw geval het beste is.

Bij Skincenters wordt voornamelijk voor de volgende twee technologieën gekozen:

Microneedling:

Deze techniek bestaat erin de beschadigde vezels te vernietigen om hierna de productie van collageen in het acnelitteken te stimuleren en het litteken zo soepeler en minder dik te maken. 

Laserbehandeling:

Bij een laserbehandeling wordt vaak gekozen voor een combinatie van Nd:YAP en een Er:YAG laser. Door gebruik te maken van de twee verschillende lasers, kunnen we zowel in de diepte alsook oppervlakkiger de collageenaanmaak stimuleren.

We beschikken bij Skincenters nog over andere technologieën die afhankelijk van de exacte indicatie ook kunnen ingezet worden. Vaak is er naast littekenvorming door acne, ook nog actieve acne aanwezig. Deze kunnen we behandelen aan de hand van medische huidverzorgingsproducten. Ook een chemische peeling kan hiervoor worden ingezet.

Uiteraard maken wij steeds een behandelplan op maat van elke klant en de exacte indicatie.

Voorbereiding en nazorg​

Het is niet aan te raden om de behandeling uit te voeren wanneer u gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank.
De behandeling mag niet uitgevoerd worden tijdens een zwangerschap en/of periode van borstvoeding.

Na de behandeling van acnelittekens kan de huid wat gevoelig en/of rood zijn. 

Wij maken bij Skincenters ook gebruik van een speciaal ontwikkelde crème, Laserat. Deze crème werd ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf en is specifiek voor na een laserbehandeling. Laserat zorgt voor onmiddellijke verkoeling en een sneller herstel na de behandeling.

Prijzen

Afhankelijk van voor welke behandeling er geopteerd wordt, is de prijs verschillend. 

Onder “Tarieven” vind je de startprijzen terug.

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in één van onze centra.

Sessies

De behandeling wordt gemiddeld uitgevoerd in 3 tot 6 sessies, maar is uiteraard mede afhankelijk van verschillende factoren.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

Resultaten behandeling acne littekens

1 sessie