Laserontharing

Laserontharing

Permanente Laserontharing

U bent de min of meer werkende, traditionele ontharingsmethoden beu? U weet niet meer wat u moet kiezen? Warme of koude wax? Of toch maar elektrisch? Kies dan voor permanente ontharing met laser. Het principe van laserontharing is eenvoudig: een lichtstraal, met een welbepaalde golflengte, roeit de haartjes met hun wortel uit, door de melanine te vernietigen.

Wat biedt Skincenters

Wat biedt Skincenters

Clarity 2 laser voor veilige en écht blijvende resultaten

Bij Skincenters gebruiken we voor laserontharing de beste technologie die vandaag op de markt beschikbaar is, de Clarity II laser. Deze bevat een Alexandrite 755nm en een ND-Yag 1064nm golflengte. Dankzij deze 2 golflengtes zijn alle haar- en huidtypes behandelbaar. Het is een single-fiber laser, wat wil zeggen dat deze geen energieverlies heeft en dus tot 45% sterker is dan de klassieke lasers.

Laserontharing  gaat tot 5x sneller in vergelijking met een IPL-behandeling door de grotere spotsizes. Tevens is het veiliger doordat de Clarity II over een ingebouwde temperatuurmeting beschikt.

De Clarity II laser verwijdert haar op een efficiënte, snelle en vrijwel pijnloze manier.

Opmerking: de duur en de resultaten van een behandeling kunnen van persoon tot persoon verschillen en zijn dus slechts indicatief.

laserontharing-benen-clarity2
laserontharing-oksels-vrouw

Voorbereiding en nazorg bij laserontharing

Belangrijk om te weten is dat er een langere periode voor het starten met laserontharing, niet meer onthaard mag worden met wax, epilatie & hars. U mag nog scheren tot max. 2 dagen voor de behandeling.

De behandeling kan niet worden uitgevoerd wanneer:

  • U gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank
  • U zwanger bent of borstvoeding geeft

Na de behandeling is er een reactie van de huid mogelijk, waaronder roodheid, lichte zwelling,… Hiervoor maken we bij Skincenters gebruik van een speciaal ontwikkelde crème, Laserat. Deze zorgt voor onmiddelijke verkoeling en een sneller herstel na de behandeling.
Blootstelling aan de zon moet vermeden worden en het aanbrengen van SPF50 is noodzakelijk.

Sessies

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren. De haartjes groeien steeds in verschillende fases waardoor meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Met de Clarity II laser zien wij een gemiddelde van 6 behandelingen.

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

Sessies

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren. De haartjes groeien steeds in verschillende fases waardoor meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Met de Clarity II laser zien wij een gemiddelde van 6 behandelingen.

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

FAQ

Waarin onderscheidt Skincenters zich op vlak van definitieve ontharing t.o.v. andere centra?

Bij Skincenters beschikken we steeds over de laatste nieuwe technologieën. Zo hebben we sinds enige tijd een Single Fiber laser voor laserontharing. Bij een Single Fiber laser, onze Clarity II, is er geen energieverlies en is deze dus tot 45% sterker dan de klassieke lasers zoals diode of IPL. Tevens beschikt de fiber laser over een hoog vermogen en heeft de pulsduur een groot bereik van zeer kort tot lang, waarmee zowel lichte en donkere haren kunnen worden verwijderd. Dankzij de twee golflengtes zijn alle huidtypes behandelbaar. Het behandelen gaat tot 5x sneller in vergelijking met een IPL behandeling door de grotere spotsizes. Tevens is het veiliger doordat de Clarity II over een ingebouwde temperatuurmeting beschikt.

Is laserontharing pijnlijk?

Bij de behandeling maken wij gebruik van koude lucht om het ongemak tot een minimum te beperken. De behandeling wordt doorgaans als niet pijnlijk ervaren.

Blijven mijn haartjes volledig weg na laserontharing?

Medische rapporten spreken van een succesvol resultaat bij een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch haar terugkomt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen wel altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. Een jaarlijks onderhoud wordt dan ook aanbevolen.
Tijdens de intake of bij de eerste behandeling worden de te verwachten resultaten besproken.

Kan ik als man ook starten met laserontharing?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden. De meest voorkomende zones voor definitieve ontharing bij mannen zijn de rug en de borst.

Mag laserontharing in de zomer?

De behandeling kan uitgevoerd worden in de zomer, maar het is niet aan te raden om vlak voor of na de behandeling te zonnebaden.

Wat met epileren en waxen bij laserontharing?

Je mag niet waxen of epileren gedurende het behandeltraject & je dient hiermee te stoppen minimum 3 weken voor de eerste behandeling. 

Scheren mag wel tot 3 dagen voor de behandeling. 

 

Wat is de nazorg bij permanente ontharing?

Een tijdelijke reactie is mogelijk na de behandeling. We raden daarom aan om nadien Laserat crème te gebruiken om de irritatie te verminderen.

Indien irritatie optreedt, dan let je de eerste 24u-48u ook best op met baden, sauna, zwemmen,…

Vanaf welke leeftijd mag laserontharing?

Vanaf je 18de kan je kiezen voor definitieve ontharing. Indien je dit eerder wenst, dan heb je toestemming nodig van een ouder.

Wordt de behandeling voor laserontharing terugbetaald?

Neen, in België wordt de behandeling niet terugbetaald.

Kan er een reactie optreden na laserontharing?

Er is steeds een milde reactie mogelijk.

Roodheid en/of irritatie zijn veel voorkomende reacties en dus normaal. Deze verdwijnen gemiddeld na 2u tot max 48u.

Hoe blijf ik op de hoogte van de behandelresultaten en eventuele promoties?

Volg onze social media kanalen en blijf op de hoogte van onze behandelresultaten en promoties.

Check hier alvast onze Instagrampagina!