Microneedling + RF

Microneedling + RF

Microneedling

Bij Skincenters werken we met het Relift toestel van Zimmer dat naast enkel micronaaldjes, ook gebruik maakt van radiofrequentie voor een nog effectiever resultaat. 

Waarom microneedling + radiofrequentie?

De micronaaldjes die worden gebruikt bij de behandeling gaan micropuncties in de huid maken en tegelijkertijd wordt er radiofrequente energie afgegeven via deze kleine ‘gaatjes’. Bij RF-microneedling worden de naaldjes dus gebruikt met als doel via radiofrequente golven de radiofrequentie in de lederhuid te brengen. Radiofrequentie zorgt voor de toevoeging van warmte, waardoor de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker is.

Dit zorgt ervoor dat de behandeling ideaal is om in te zetten voor het verbeteren van:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Striemen & littekens
  • Huidtextuur
  • Zorgt voor huidverstrakking
  • Verfijning van de poriën 
  • Liftend effect van de huid 

Wat biedt Skincenters

Wat biedt Skincenters

Behandeling

Voor de behandeling wordt telkens een nieuw steriel opzetstuk met ultrafijne naaldjes genomen. Afhankelijk van de zone en exacte indicatie worden instellingen als de diepte, energie, etc van het toestel anders ingesteld.

Dankzij de micronaalden verwarmt het handstuk de huid in de diepte bij een temperatuur van 60 tot 70 graden, om coagulatiezones te creëren.

Bij deze behandeling worden er 3 passages over de huid gedaan, waarbij er telkens een andere laag van de lederhuid behandeld wordt. Dit start het herstelproces van de huid door het stimuleren van collageen, elastine en hyaluronzuur.

De eerste resultaten zijn zichtbaar 4 tot 6 weken na de behandeling.

Voorbereiding en nazorg

Voorbereiding: je brengt voor de behandeling best niets aan op het gelaat.

Nazorg: Een microneedling + rf behandeling heeft een korte hersteltijd & minimale downtime. Meteen na de behandeling kan de huid nog warm aanvoelen en kan er een lichte roodheid ontstaan, je kan wel je dagelijkse activiteiten meteen hervatten.

Na de behandeling breng je best niet meteen producten aan op de huid.

De dagen na de behandeling is het aan te raden geen make-up of enkel minerale make-up te dragen (hierdoor blijft de huid ademen).

Prijzen

 Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

Afhankelijk van de indicatie zijn er één of meerdere sessies nodig. 

Dit wordt steeds besproken tijdens een intakegesprek.

*Alle andere behandelingen kunnen geboekt worden via de knop ‘maak afspraak’ rechts onderaan. 

Prijzen

 Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

Afhankelijk van de indicatie zijn er één of meerdere sessies nodig. 

Dit wordt steeds besproken tijdens een intakegesprek.

FAQ

Waarin onderscheidt Skincenters zich t.o.v. andere centra?

Door onze jarenlange ervaring weten wij dat het genezingsproces een zeer grote invloed heeft op de verwijdering van een tattoo. Daarom hebben we ervoor gekozen om een tweede laser in te zetten die specifiek het huidgenezingsproces bevordert, namelijk de Etherea. Bij Skincenters werken we dus altijd in twee stappen, met twee lasers in één behandeling.
Daarnaast eindigen wij elke behandeling met een speciaal ontwikkelde crème voor laserbehandelingen, Laserat, die een kalmerend en herstellend effect heeft op de behandelde huid.

Kan elke tattoo behandeld worden?

Ja, elke tattoo kan behandeld worden. De enige voorwaarde is dat de tattoo 6 maanden oud is.

Is de behandeling pijnlijk?

Het verwijderen van een tatoeage is geen aangename behandeling. Wij doen er echter alles aan om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken door o.a. gebruik te maken van een koelsysteem. Ook duurt de behandeling zelf maar enkele minuten.

Kan een tattoo volledig verwijderd worden?

Ja, onze Picoplus laser van Lutronic is dankzij zijn picoseconden en hoog piekvermogen de krachtigste laser op dit moment voor de verwijdering van tattoo’s en permanente make-up. Hierdoor kunnen we een tattoo volledig verwijderen zonder littekenvorming.

Moet ik uit de zon blijven?

Na de behandeling moet blootstelling aan de zon vermeden worden en is het aanbrengen van SPF50 noodzakelijk. De huid is in herstel en dus dient u 3-4 weken zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Ook 2-3 weken voor de behandeling kunt u de zon best vermijden.

Waarom een tattoo verwijderen met een laser?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tattoo te verwijderen, al zijn deze niet allemaal even veilig en zonder risico’s. Onze Picoplus laser van Lutronic is de krachtigste laser op de markt en zorgt voor een volledige verwijdering zonder enige opwarming in de huid. Doordat de laser beschikt over een korte pulsduur is de kans op huidletsels minimaal.