Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

Wat is lentigo?

Lentigo wordt vaak ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Dit zijn bruine vlekken op de huid die na de leeftijd van 40 jaar kunnen ontstaan op zones die zijn blootgesteld aan de zon, zoals de handen, het gezicht, de rug, de decolleté of de schedel. Ze zijn het gevolg van een toename van het aantal melanocyten, cellen die melanine aanmaken. Lentigo is meestal ongevaarlijk, maar het is raadzaam om de aard ervan na te gaan bij uw dermatoloog.

Behandeling

De laserbehandeling (Nd: YAG) van lentigo bestaat erin de pigmentcellen te laten openbarsten door het effect van de warmte van de laser. Bij Skincenters maken we gebruik van de Picoplus van Lutronic of van hun Clarity II. Zo wordt de verkleuring geleidelijk aan verwijderd. Na de behandeling zal de vlek donkerder en zelfs zwart worden en dan met de dagen progressief loskomen. Als alternatief wordt ook foto-verjonging met gepulseerd licht (IPL) gebruikt om deze vlekken te doen vervagen of verdwijnen terwijl de huidskleur harmonieuzer wordt. Het Etherea MX platform van Vydence Medical is hiervoor onze lieveling of de Solari van Lutronic. De keuze of combinatie van deze twee technologieën varieert van geval tot geval en hangt af van de diepte van de nodige behandeling. De behandelingen vereisen in het algemeen 2 tot 4 sessies van 30 tot 60 minuten.

In tweede instantie kunnen andere technologieën, zoals dermabrasie of hydrodermabrasie, gebruikt worden om de esthetische resultaten nog te verbeteren.

Logo Skincenters Malle Mechelen Brussel Sint-Pieters-Leeuw Antwerpen Deurne

Benieuwd naar onze promoties?