Couperose – Rosacea

Couperose – Rosacea

Couperose laserbehandeling

Roodheid in het gelaat komt vaak voor. Door veel mensen wordt dit ook als storend ervaren. Er zijn verschillende soorten en vormen van roodheid. De meest voorkomende zijn couperose, rosacea, en spider naevi. Deze bekendste aandoeningen kort even uitgelegd:
Couperose
Couperose is een huidaandoening die zich meestal uit in het gelaat en/of de décolleté in de vorm van uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes. Het komt meestal voor bij mensen met een blanke huid en vanaf de leeftijd van 30 jaar.
Rosacea
Rosacea en couperose zijn twee heel gelijkaardige aandoeningen. Bij rosacea komen echter bijkomend ook puistjes en/of kleine ontstekingen in het aangezicht voor.

Wat biedt Skincenters

Behandeling

Voor een laserbehandeling werken wij meestal met de Clarity II van Lutronic. Deze laser werkt met een hoge intensiteit & aan de hand van warmte. Deze warmte wordt opgenomen door de verwijde vaatjes waardoor ze gecontroleerd beschadigd worden en het lichaam ze zelf opruimt.
Tijdens de behandeling kan een korte intense warmte ervaren worden op de zone die gelaserd wordt. Roodheid, zwelling en/of een warmtesensatie in de eerstvolgende dagen na de behandeling zijn normale reacties.
Vaak is de combinatie van een laserbehandeling en producten aangeraden voor het bereiken van een snel en optimaal resultaat.

Naast couperose en rosacea kunnen ook volgende indicaties behandeld worden met onze lasers:

  • Cherry angiomas
  • Roodheid na acne
  • Facial flushing
  • Venous Lake

Er zijn verschillende manieren om deze aandoeningen te behandelen. Bij Skincenters voorzien wij hierbij steeds een behandeltraject op maat aan de hand van een laserbehandeling en/of cosmeceuticals.

5

Voorbereiding en nazorg

Het is niet aan te raden om de behandeling te doen wanneer u gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank.
De behandeling mag niet uitgevoerd worden tijdens een zwangerschap en/of periode van borstvoeding.

Na de behandeling is er een reactie van de huid die zich uit in roodheid of lichte zwelling,.. Hiervoor maken wij bij Skincenters gebruik van Laserat crème die ontwikkeld werd door een farmaceutisch bedrijf, speciaal voor na laserbehandelingen. Laserat zorgt voor onmiddellijke verkoeling en een sneller herstel na de behandeling.

Na de behandeling moet blootstelling aan de zon vermeden worden en is het aanbrengen van SPF50 noodzakelijk. Baden, sauna en infrarood worden dus niet aangeraden in de herstelperiode.

 

Prijzen

De prijs voor de behandeling van roodheden start vanaf €99 per sessie. Een exacte prijs kan pas bepaald worden tijdens een afspraak.

U kan voor een behandelplan op maat steeds een GRATIS intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

Afhankelijk van de exacte indicatie en intensiteit van de roodheid zijn er meer of minder sessies nodig. Voor couperose en rosacea zien wij dat er gemiddeld 1 tot 3 sessies nodig zijn.

FAQ

Bij de behandeling maken wij gebruik van koude lucht om het ongemak tot een minimum te beperken. De behandeling wordt doorgaans als niet pijnlijk ervaren.

Afhankelijk van de ernst zijn er 1 – 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. De behandelde adertjes krijgen vaak een grijsachtige kleur. Na +/- een week zijn de behandelde adertjes opgeruimd door het lichaam en dus verdwenen.

Bij een behandeling van bloedvaten gaan we de oppervlakkige adertjes behandelen. Wanneer de aandoening zeer ernstig is kan het zo zijn dat er een nieuwe behandeling nodig is na een aantal jaren.

De behandeling kan uitgevoerd worden in de zomer, maar dit wordt meestal niet aangeraden. Het is belangrijk om contact met zon 2 tot 4 weken voor en na de behandeling te vermijden. Een zonnecrème met factor 50 is na de behandeling dan ook noodzakelijk.

Wij raden aan om nadien Laserat crème te gebruiken om de mogelijke reactie na de behandeling te verminderen.

Volg onze social media kanalen en blijf op de hoogte van onze behandelresultaten en promoties.

Check hier alvast onze Instagrampagina!

Logo Skincenters Malle Mechelen Brussel Sint-Pieters-Leeuw Antwerpen Deurne

Benieuwd naar onze promoties?