Vasculaire letsels​

Couperose (Rosacea): hoe herken je het?

Rosacea is een huidziekte die roodheid in het gezicht en décolleté veroorzaakt. Het treft vooral vrouwen met een lichte huid die de neiging hebben om gemakkelijk te blozen. Rosacea heeft vier stadia:

  • intense en voorbijgaande roodheid (flushes) op de neus en de jukbeenderen.
  • Permanente roodheid (erythrose) en kleine verwijde vaatjes (rosacea).
  • een opflakkering van rode (papillen) en witte (puisten) puistjes (rosacea acne)
  • een aanzienlijke verdikking, zelfs een vervorming van de neus (meer zeldzaam)

De ziekte verloopt niet lineair. Het is heel goed mogelijk dat u af en toe uitslag krijgt zonder dat de ziekte zich verder ontwikkelt of dat u meteen stadium 3 ziet verschijnen.

Wat veroorzaakt rosacea (couperose)?
De oorzaken van rosacea zijn nog steeds slecht bekend. Het kan worden veroorzaakt door hyperreactiviteit van de bloedvaten, een verstoring van het immuunsysteem of een abnormale reactie van de huid na blootstelling aan de zon.

Behandeling

Een ND: Yag laser of IPL (intense pulsed light) wordt gekozen voor de behandeling van een groot aantal vasculaire letsels, zoals wijnvlekken, telangiectasieën en angiomen. We kiezen het een of het ander afhankelijk van de omvang van het letsel en het huidtype. Long-pulse Nd:YAG-lasers bieden de perfecte oplossing voor de behandeling van vasculaire laesies. Bij Skincenters gebruiken de Lutronic Picoplus ND:Yag laser en Lutronic Clarity II. De Etherea MX IPL voor gepulseerd licht. Onze sessies worden met Healite vervolgd, onze led/laser lamp om de behandeling te verbeteren, als de persoon dat wenst. Het licht van de laser- of flitslamp dringt enkele millimeters door de huid en wordt aangetrokken door het rode pigment van de hemoglobine en wordt zo omgezet in warmte die de wanden van de verwijde vaten zal doen stollen. De persoon zal een vrij intense hitte voelen en een diffuse roodheid zal verschijnen, de letsels zullen dan verdwijnen in de dagen die volgen op de behandeling. Afhankelijk van de intensiteit van de roodheid zullen 1 tot 3 opeenvolgende behandelingen nodig zijn met een interval van 15 dagen tot een maand. Daarna wordt 1 jaarlijkse onderhoudssessie aanbevolen, in aanwezigheid van een chronische aandoening.

Hier is een video die een van de behandelmogelijkheden laat zien:

 

Ontdek de skincenters promoties

Geniet van onze promoties tot en met 30 september.