Vet verwijderen op verschillende manieren

Datum

Overtollig vet. Veel mensen willen ervan af. Het kan een vermoeiend en tijdrovend proces zijn om vet te verbranden. Een gezonde levensstijl en beweging zullen je zeker helpen. Er bestaan ook behandelingen die de afbraak van vet stimuleren en het proces dus versnellen. We bespreken ze hieronder.

HIFU

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. De behandeling werkt op basis van een bundel intense ultrageluidsgolven. Deze kunnen door de huid heen gaan tot in de hypodermis om hier het vet te vernietigen.

Bij Skincenters gebruiken we de UTIMIS HIFU van Korust medical. Dit toestel is zo ontworpen om de kans op oppervlakkige brandwonden en pijn fel te verminderen. De hoge frequentie heeft enkel invloed op de vetcellen dus je hoeft je geen zorgen te maken om beschadiging van andere elementen van jouw huid. De vetcellen bereiken een temperatuur van minimum 57°C waardoor ze op een natuurlijke manieren afbreken en afgevoerd worden door het lichaam.

Deze behandeling is geschikt om kleine probleemgebieden (armen, heupen en buik) te behandelen. Het is absoluut geen oplossing om gewicht te verliezen.

In geen enkel geval is een behandeling bij Skincenters een vervanging voor een gezonde levensstijl. Het blijft belangrijk om ook na de behandeling op jouw voeding te letten, voldoende te drinken en regelmatig te bewegen.

Cryolipolyse

Wil jij graag snel van jouw kleine of grote vetrollen afgeraken? Dan kan je een cryolipolyse overwegen. In tegenstelling tot een liposuctie komen hier geen naalden, scalpels of littekens aan de pas. Het is de ideale behandeling voor grote gebieden zoals de dijen, billen, lovehandles of buik.

Gedurende een uur plaatsen we een applicator op de te behandelen zone. Het is mogelijk om twee gebieden tegelijkertijd aan te pakken. De behandeling zorgt ervoor dat de vetcellen fors afkoelen totdat ze kristalliseren. Dit proces is beter bekend als ‘apoptose’. Hierna voert het lichaam de afgebroken vetcellen af.

Met deze behandeling ben je zeker van een snel en zichtbaar resultaat. Een sessie van één uur zorgt al voor een vetverlies van 20 tot 25% in de behandelde zone.

Het is van groot belang dat je ook na de behandeling een gezonde levensstijl aanhoudt. Dit bevordert niet alleen de afvoer van de afgebroken vetcellen, maar zorgt ook voor een langer resultaat van de cryolipolyse.

 

Cryolipolyse: lokale vetbehandeling

Heb jij interesse in een behandeling of wil je graag wat meer informatie? Aarzel niet en neem zeker contact op met één van onze Skincenters vestigingen.

Meer artikels