Huidstriemen

Huidstriemen

Wat zijn striemen eigenlijk, en waar komen ze vandaan?

Striemen of striae zijn rode, soms paarsachtige of witte strepen op het lichaam, van enkele centimeters lang op enkele millimeters breed. Ze ontstaan als een deel van het lichaam te snel groeit. Te snel voor de huid. Daardoor scheurt het bindweefsel vanbinnen. Deze scheuren zijn ook aan de oppervlakte zichtbaar en kunnen soms ook pijnlijk zijn. Striemen zijn eigenlijk onderhuidse littekens. Na verloop van tijd wordt de roodheid minder en worden wit, dat is ook het moment waarop de striemen het moeilijkst te behandelen zijn.

Behandeling

De referentiebehandeling voor littekens, en in dit geval, voor striemen, is gebaseerd op gefractioneerde radiofrequentie. Bij Skincenters hebben we voor Infini van Lurtronic gekozen. De techniek bestaat erin de beschadigde vezels te vernietigen en dan de productie van nieuw collageen in het litteken te stimuleren om het litteken soepeler en minder dik te maken. Hiervoor gebruikt men applicators die zijn uitgerust met micronaaldjes om de zones in de diepte te behandelen en de best mogelijke resultaten te waarborgen. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 tot 6 sessies van 30 tot 60 minuten. In tweede instantie kunnen andere technologieën gebruikt worden, zoals Laser, en meer specifiek een combinatie van een ND:Yap en een ER:Yag laser: De eerste gaan diep vanbinnenin de huid de collageen aanmaak stimuleren terwijl de Erbium laser het epidermis gaat doorprikken om zowel een collageen stimulatie als een huidvernieuwing gaan veroorzaken, met deze behandelingen gaat het litteken zich als het ware van binnen naar buitenuit sluiten.

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.