Permanente make-up verwijderen

Permanente make-up verwijderen

Verwijdering permanente make-up

(Semi-) Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is een makkelijke oplossing voor veel vrouwen. Toch is het mogelijk dat je niet meer tevreden bent met het resultaat. Wij kunnen jou hierbij helpen. Niet alleen PMU van wenkbrauwen en lipcontour maar ook een eyeliner kan verwijderd worden.

Bij Skincenters werken wij met de Picoplus laser in combinatie met de Etherea laser. Deze manier van behandelen is uniek in België voor tattoo verwijdering. De 2 verschillende lasers worden ingezet in één behandeling voor een optimaal resultaat.

Voor de verwijdering werken wij met een picolaser, meer bepaald de Picoplus laser van Lutronic. Deze is dankzij zijn picoseconden en hoog piekvermogen de krachtigste laser op dit moment voor het verwijderen van PMU en tatoeages. 

Wat biedt Skincenters

PMU behandelingen in 2023

0

Wat biedt Skincenters

PMU behandelingen in 2022

0

Behandeling

Door onze jarenlange ervaring weten wij dat het genezingsproces een zeer grote invloed heeft op de volledige verwijdering van PMU. Daarom hebben we ervoor gekozen om een tweede laser in te zetten die specifiek het huidgenezingsproces bevordert, namelijk de Etherea. Bij Skincenters werken wij dus altijd in twee stappen, met de twee verschillende lasers in één behandeling.

De eerste stap is onze Picoplus laser, deze stuurt een lichtbundel uit die wordt opgenomen door de inkt waardoor deze gaat verbrijzelen in kleine partikels. De kleine partikels worden door het lymfesysteem afgevoerd als afvalstoffen. De laser stimuleert dus het natuurlijke proces binnen het lichaam, dit proces kan enkele weken tot maanden duren.
Als tweede stap werken we met de Etherea laser. Deze laser gaat door lichtenergie minuscule gaatjes in de huid maken, dit zorgt voor een sneller herstel, betere huidgenezing en snellere eliminatie van de inkt.
Dankzij deze unieke combinatie is de behandeling veel efficiënter, veiliger en is er minder risico op huidletsels.

We voorzien steeds de correcte oogbescherming. Bij verwijdering van een eyeliner zal er dan ook een eyeshield ingebracht worden.

PMU-verwijdering-laser

Voorbereiding en nazorg

Voor de verwijdering van permanente make-up is het belangrijk dat deze minstens 6 maanden oud is. Wanneer de PMU oud genoeg is kan deze gelaserd worden mits een aantal voorbereidingen.
Het is niet aan te raden om de behandeling uit te voeren wanneer u gebruind
bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank.
De behandeling mag niet uitgevoerd worden tijdens een zwangerschap en/of
periode van borstvoeding.

Na de behandeling is er een reactie van de huid mogelijk.
Deze uit zich vaak in roodheid of lichte zwelling. Hiervoor maken wij bij
Skincenters gebruik van Laserat crème die ontwikkeld werd door een farmaceutisch
bedrijf, speciaal voor na laserbehandelingen. Laserat zorgt voor onmiddellijke verkoeling
en een sneller herstel na de behandeling.

Na de behandeling moet blootstelling aan de zon vermeden worden en is het aanbrengen van SPF50 noodzakelijk. Het contact met water wordt ook best tot een minimum beperkt. Baden, sauna en infrarood worden dus niet aangeraden in de herstelperiode. 

 

Prijzen

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

De behandeling behandeling bestaat uit een traject op maat. Dit op basis van eigenschappen van de PMU zoals: kleur inkt, diepte inkt, hoeveelheid inkt, leeftijd PMU,… Het aantal sessies kan door de hierboven genoemde factoren dan eveneens variëren.
Vaak zien we bij PMU een gemiddelde van 2-5 sessies voor een volledige verwijdering. 

Tussen elke sessie is er een herstelperiode van minimum 6 weken nodig.

Prijzen

Voor een behandelplan op maat en exacte prijs per sessie, kunt u steeds een intakegesprek boeken in een van onze centra.

Sessies

De behandeling behandeling bestaat uit een traject op maat. Dit op basis van eigenschappen van de PMU zoals: kleur inkt, diepte inkt, hoeveelheid inkt, leeftijd PMU,… Het aantal sessies kan door de hierboven genoemde factoren dan eveneens variëren.
Vaak zien we bij PMU een gemiddelde van 2-5 sessies voor een volledige verwijdering. 

Tussen elke sessie is er een herstelperiode van minimum 6 weken nodig.

FAQ

Waarin onderscheidt Skincenters zich op vlak van PMU verwijdering t.o.v. andere centra?

Je kan bij Skincenters niet enkel terecht voor de verwijdering van permanente make-up van de wenkbrauwen. Ook eyeliners kunnen we als een van de enige locaties in België 100% verwijderen. 

Bij permanente make-up gebeurt het vaak dat de inkt tijdens het verwijderingsproces van kleur verandert. Bij Skincenters werken we uitsluitend met medisch gecertificeerde lasers. Hierdoor kunnen we alle kleuren inkt behandelen en kan hierdoor PMU volledig verwijderd worden. Ook worden bij andere lasers soms de haartjes van de wenkbrauwen mee vernietigd. Dit wil je natuurlijk niet. Met de Picoplus laser is dit niet het geval.

Door onze jarenlange ervaring weten wij ook dat het genezingsproces een zeer grote invloed heeft op de verwijdering van permanente make-up. Daarom hebben we ervoor gekozen om een tweede laser in te zetten die specifiek het huidgenezingsproces bevordert, namelijk de Dual Focus Dots. We werken dus altijd in twee stappen, met twee lasers in één behandeling.
Daarnaast eindigen wij elke behandeling met Laserat. Een crème die speciaal ontwikkeld werd voor gebruik na laserbehandelingen. De crème heeft een kalmerend en herstellend effect op de behandelde huid.

Kan een eyeliner ook verwijderd worden?

Jazeker, Skincenters is voor het laseren van een eyeliner één van de enige professionele centra in België.

Wij werken voor het verwijderen van een eyeliner met onze Picoplus laser. Ook gaat hier een uitgebreide voorbereiding aan vooraf, zodat de behandeling op een 100% veilige manier kan uitgevoerd worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Het verwijderen van permanente make-up is geen aangename behandeling. Wij doen er echter alles aan om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken door o.a. gebruik te maken van een koelsysteem. Ook duurt de behandeling zelf maar enkele minuten.

Kan permanente make-up volledig verwijderd worden?

Ja, onze Picoplus laser van Lutronic is dankzij zijn picoseconden en hoog piekvermogen de krachtigste laser op dit moment voor de verwijdering van tattoos en permanente make-up. Hierdoor kunnen beiden volledig verwijderd worden zonder littekenvorming.

Moet ik uit de zon blijven?

Na de behandeling moet blootstelling aan de zon vermeden worden en is het aanbrengen van SPF50 noodzakelijk. De huid is in herstel en dus dient u 3-4 weken zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Ook 2-3 weken voor de behandeling kunt u de zon best vermijden.

Waarom PMU verwijderen met een laser?

Er zijn verschillende mogelijkheden om PMU te verwijderen, al zijn deze niet allemaal even veilig en zonder risico’s. Onze Picoplus laser van Lutronic is de krachtigste laser op de markt en zorgt voor een volledige verwijdering zonder enige opwarming in de huid. Doordat de laser beschikt over een korte pulsduur is de kans op huidletsels minimaal.

Hoe blijf ik op de hoogte van behandelresultaten en eventuele promoties?

Volg onze social media kanalen en blijf op de hoogte van onze behandelresultaten en promoties.

Check hier alvast onze Instagrampagina!