Cryolipolyse behandeling uitgelegd

Datum

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse, ook wel bekend als vetbevriezing, is de methode om vetcellen te vernietigen door middel van koude. Het Z Lipo toestel van Zimmer zorgt voor een gecontroleerde koeling van het lichaamsdeel waardoor er een apoptose (cel vernietiging), veroorzaakt wordt van de vetcellen. Aangezien enkel het vetweefsel reageert op een koude toepassing, en de behandeling de omringende weefsel niet beschadigt, is het een veilige en niet-invasieve procedure zonder bijwerkingen. Dit in tegenstelling tot chirurgie.

Hoe verloopt een cryolipolyse behandeling?

Er wordt gedurende één uur een applicator geplaatst op de te behandelen zone. Er kunnen 2 zones in één en dezelfde sessie behandeld worden. De vetcellen worden fors gekoeld tot ze gekristalliseerd en vernietigd worden. De volledige afbraak en verwijdering van de vetcellen op een natuurlijke manier via het lymfesysteem is na ongeveer 10 – 12 weken voltooid. Een veilige, comfortabele en niet-invasieve behandeling die toegankelijk is voor iedereen.

Welk resultaat kan ik verwachten van een cryolipolyse behandeling?

Na de behandeling heeft het lichaam de tijd nodig om de vetcellen verder af te breken en te verwijderen via het lymfesysteem. Dit proces kan tot 12 weken duren. Hierna kan er een vetreductie van 20 tot 30% behaald worden op de behandelde zone.

Voor wie is een cryolipolyse behandeling bedoeld?

Cryolipolyse is geschikt voor zowel vrouwen als mannen die last hebben van hardnekkige vetophopingen die niet verdwijnen ondanks een gezonde levensstijl. Het is een ideaal en veilig alternatief voor een invasieve chirurgische behandeling (liposuctie). Het kan worden toegepast voor vetreductie op de buik, heupen, taille, dijen en billen.

Bijwerkingen cryolipolyse behandeling

De bijwerkingen van de behandeling zijn meestal minimaal, er kan enige roodheid optreden net na de behandeling. Zelden kan een blauwe plek ontstaan.

DUBBEL RESULTAAT: om de resultaten van de Z LIPO nog te verbeteren maken we gebruik van de Z WavePro (shockwave). Studies en veldrapporten hebben aangetoond dat de intensieve, niet-pijnlijke shockwavebehandeling na een Cryolipolyse™ niet alleen zorgt voor een betere en snellere vetreductie, maar ook de lymfedrainage stimuleert en de huid verstrakt. Dankzij de collageenstimulatie zal ook het sinaasappelhuideffect afnemen.

Kom gerust langs voor een gratis intake als je niet zeker bent of cryolipolyse geschikt is voor jou specifieke indicatie.

En goed nieuws! Als je nu een afspraak maakt voor een cryolipolyse behandeling, ontvang je tijdelijk 50% korting op de tweede applicator:

*Deze korting wordt ter plaatse verrekend.

Meer artikels