Huidverzorgingstips voor de winter

Datum

Het winterseizoen is volop bezig, wat wil zeggen koude en droge lucht die impact kan hebben op onze huid. De koude temperaturen en de verwarming binnenshuis kunnen de huid uitdrogen en gevoeliger maken. Daarom is het belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen en extra aandacht te bieden aan hydratatie en bescherming. In deze blog delen we enkele tips waarmee je jouw huid gezond en stralend kan houden tijdens de wintermaanden.

Wat gebeurt er met mijn huid in de winter?

Doordat het contrast tussen warm en koude in de winter groter is, ondervindt je huid hier vaak last van. We nemen in de winter ook vaak nog warmere douches of baden, wat de huid nog meer uitdroogt.

Wat merk je hiervan: 

  • De huid is droog/vochtarm
  • Roodheid
  • Trekkerig gevoel
  • Schilferige huid

Hoe verzorg ik mijn huid dan best in de winter?

Hydratatie is de sleutel

Tijdens de winter verliest de huid meer vocht door de koude lucht buiten en de verwarming binnen. Het is daarom belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken die past bij jouw huidtype. Kies voor crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine, die helpen om vocht vast te houden en de huid soepel te houden.

Bij Skincenters zijn we fan van de producten van Pharmann en Zo Skin Health. Beiden bevatten een gamma met hydraterende producten die tegelijk ook actieve ingrediënten bevatten voor huidverbetering.

Bescherming tegen factoren van buitenaf

De gure wind en koude temperaturen kunnen de huid beschadigen. Gebruik een zonnecrème van goede kwaliteit om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Ik hoor je denken “zonnecrème in de winter? Van seizoen vergist?”. Ook in de winter schijnt de zon, weliswaar vaak achter de wolken, maar dit wil NIET zeggen dat ze er niet is. Ook in de winter kan de huid verbranden of beschadigd raken door de zon. Daarnaast is het dragen van een sjaal en handschoenen een effectieve manier om je gezicht en handen te beschermen tegen kou en wind.

Zachte reiniging

Overmatig reinigen van de huid kan leiden tot uitdroging. Kies voor milde, hydraterende reinigingsmiddelen om je huid te reinigen zonder de natuurlijke oliën te strippen. Overweeg ook het gebruik van reinigingsmelk of -olie, omdat deze de huid voeden terwijl ze reinigen.

Zo Skin Health heeft een gentle cleanser in haar gamma, welke de huid op een zachte maar grondige manier reinigt. De huid voelt na de reiniging zacht en volledig schoon aan.

Voeding van binnenuit

Een gezonde huid begint van binnenuit. Vergeet niet voldoende water te drinken en voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan antioxidanten, vitamines en omega-3 vetzuren. Deze voedingsstoffen helpen de huid te beschermen en bevorderen een gezonde gloed.

Aandacht voor gevoelige gebieden

Sommige delen van het lichaam, zoals lippen en handen, hebben extra zorg nodig tijdens de winter. Gebruik een vochtinbrengende lippenbalsem om droge en gebarsten lippen te voorkomen, en draag handschoenen om je handen te beschermen tegen kou en wind.

Het winterseizoen kan uitdagend zijn voor onze huid, maar met de juiste zorg kun je stralend de winter doorkomen. Pas je huidverzorgingsroutine aan, wees consistent en geef je huid de liefdevolle aandacht die het verdient. Op deze manier kun je genieten van het winterse weer zonder dat het ten koste gaat van je huidgezondheid.

Meer artikels