Laserontharing in de zomer

laserontharing behandeling van benen met het clarity 2 toestel van lutronic

Datum

Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Bij Skincenters werken we hiervoor met de Clarity 2 van Lutronic. Dit is een fiber laser waarbij met twee golflengten gewerkt wordt (alexandrite & ndyag) om zo op een veilige manier elk haar-en huidtype te kunnen behandelen. De laser zendt een geconcentreerde lichtstraal uit die wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarfollikels. Hierdoor wordt ook het haarfollikeltje mee vernietigd en kan er op die plaats dus geen nieuwe haargroei meer plaatsvinden.

Kan laserontharing ook in de zomer?

Bij Skin Centers begrijpen we de frustratie van traditionele ontharingsmethoden, zoals scheren of waxen, die slechts tijdelijke verlichting bieden. Laserontharing doorbreekt deze cyclus en biedt een langdurige oplossing voor ongewenste haartjes. En het beste van alles? Het kan zelfs in de zomer worden gedaan voor zones die niet continu aan de zon worden blootgesteld, zoals de oksels en de bikinilijn.

Maar waarom is laserontharing geschikt voor deze zones, zelfs tijdens de zomermaanden? Laten we eens kijken naar de wetenschap erachter. De laserstraal die wordt gebruikt bij laserontharing richt zich op het pigment in de haarzakjes onder de huid. Omdat de oksels en de bikinilijn meestal bedekt zijn en minder blootgesteld worden aan direct zonlicht, zijn de huid en het pigment in deze gebieden minder gevoelig voor veranderingen door zonblootstelling na de behandeling. Dit maakt laserontharing in deze gebieden veilig en effectief, zelfs tijdens de zomer.

Aan de andere kant, zones die continu aan de zon worden blootgesteld, zoals de benen, kunnen tijdens de zomermaanden iets uitdagender zijn vanwege de gevoeligheid van de huid voor zonlicht na de behandeling. De warmte en UV-straling van de zon kunnen de huid gevoeliger maken en het risico op bijwerkingen zoals verbranding of pigmentveranderingen vergroten. Daarom raden we aan om laserontharing voor deze zones tijdens de minder zonnige maanden uit te voeren, voor optimaal comfort en veiligheid.

Het is belangrijk op te merken dat laserontharing voor alle zones het beste resultaat oplevert op een huid die niet gebruind is. Daarom raden we aan om directe blootstelling aan de zon te vermijden en altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken op behandelde gebieden, zelfs als ze niet direct aan de zon worden blootgesteld.

Is laserontharing pijnlijk?

Over het algemeen ervaren de meeste mensen laserontharing als niet pijnlijk tot mild ongemakkelijk, vergelijkbaar met een lichte tinteling of het gevoel van een elastiekje tegen de huid. Bij Skincenters maken we steeds gebruik van koeling, om het ongemak te minimaliseren. 

Wat zijn de prijzen van laserontharing?

De prijzen per zone en per sessie kan je terugvinden op onze website onder Tarieven

Wil jij graag starten of heb je nog vragen ivm permanente ontharing of de manier waarop wij werken? Je kan steeds een GRATIS intake boeken via onderstaande knop.

Meer artikels